Ga direct naar:

deel deze pagina

Omgeving

Midden Drenthe

Heerlijk samen genieten van de zomer ! Vakantiepark "Het Timmerholt" ligt geografisch gezien exact in het hart van de fietsprovincie van Nederland met meer dan 1200 km. fietspaden en maar liefst drie nationale parken..........."MOOI DRENTHE".
U fietst zo, direct vanaf het park de Drentse natuur in. Heidevelden, vele historische brinkdorpen, vennen en bossen liggen bijna om de hoek. Ook vele bezienswaardigheden en een drietal winkelsteden liggen op fietsafstand.
Het park beschikt over een eigen professionele fietsverhuur, waar u een keuze kunt maken uit diverse type Gazelle fietsen met versnellingen, Stella E-bikes, tandems, bakfiets, kinderfiets en skelter.
Combineer het fietsen met cultuur en/of bezoek de vele Drentse high-lights tijdens uw ontdekkingstochten. Denk hierbij aan het museumdorp Orvelte (op slechts 5 km. vanaf het park) , het herinneringskamp Westerbork welke u heerlijk door de boswachterij van Grolloo bereikt en op 12 fietskilometers ligt, het hunebedcentrum in Borger (op 15 heerlijke fietskilometers vanaf het park) of het boomkroonpad in Drouwen (19 km. vanaf Timmerholt) 
Kortom u kunt zo maar een hele week fietsen, genieten en de Drentse gastvrijheid ervaren en dat alles direct vanaf het park. (Klik hier en plan uw eigen fietsroute) 

Wandelen doe je in de directe omgeving met de beleving waar je naar op zoek bent. Genieten op het Dwingelderveld of op de Drentse AA, ontmoet de Drentse Hooglanders op het veld in Gees, bezoek de Drentse Hondsrug of maak een afspraak op de heidevelden rondom Orvelte met de herder, zijn honden en de schaapskuddes. (Klik hier voor vele wandelingen op de website van staatsbosbeheer)

Uitvalsbasis naar vele attracties en bezienswaardigheden

Fiets, auto of E-bike, Midden-Drenthe is de ideale uitvalsbasis om de high-lights van Drenthe te bezoeken, vele dagbestedingen als Plopsa-indoor Coevorden (40 km) museumdorp Orvelte (5 km), natuurlijk het Herinneringscentrum Kamp Westerbork (12 km) 

 Voor iedereen biedt Drenthe z'n belevenis, wat dacht u bijvoorbeeld van een 
dagje naar de geheel vernieuwde "Wildlands Adventure Zoo" in Emmen? 
Entreekaartjes koopt u bij ons op het vakantiepark met € 2,50 korting p.p. 

Heerlijk een financieel voordeel en niet in de rij bij het dierenpark.

Kortom geniet, beleef en snuif cultuur.............ontdek Drenthe!

Vlakbij de steden Assen, Emmen en Hoogeveen

Winkelsteden waar de Drentse gastvrijheid hoogtij viert ! Alle drie de centra van deze winkelsteden liggen binnen 25 km. vanaf het park.

  • Assen:  Gebouwen in de stijl van het kubisme, Deze Stijl en de Jugendstil stelen de show en het Drents Museum is natuurlijk prominent aanwezig. Verder is de binnenstad van Assen gewoon erg gezellig, je kunt er uitgebreid winkelen en ook een avond naar het theater behoort tot de uitgebreide mogelijkheden.
  • Hoogeveen: In Hoogeveen is altijd wat te doen. Je vindt er theaters, bioscopen, gezellige cafés en restaurants, maar ook vele winkels. Het grootste waterkunstwerk van Nederland (de Cascade) ligt bovendien in dit winkelcentrum. Een stad te midden van al het groen, dat is Hoogeveen.
  • Emmen: Dat WILDLANDS Adventure Zoo Emmen de mooiste dierentuin van ons land is, is misschien bekend.
    Maar wist je dat je in Emmen ook uitstekend kunt shoppen? In het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland nog wel.
    Ook de gezellig markt op vrijdag wordt geroemd in ons land.
  • Zelfs de prachtige stad Groningen is vanuit Midden-Drenthe prima te bezoeken. Op ongeveer 40 minuten rijden (50 km.) zit u midden in het prachtige historische centrum van deze noordelijke studentenstad.

Museumdorp Orvelte

Het museumdorp Orvelte is vrij toegankelijk, je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en winkelen.
Orvelte biedt echter meer, hier beleeft u het verleden en gaat u terug in de tijd. Verrassing na verrassing valt u ten deel. Een zeer bijzondere dierentuin, waar u de dieren (als je het durft) ook mag aanraken en in de hand mag houden. het houten pad van Theodoor (een zeer bijzonder biggetje dat de wereld gaat verkennen) , diverse oude ambachten, oma's snoepwinkel, brocante en natuurlijk heerlijke terrassen die uitnodigen voor koffie, een drankje met lekkere streekproducten.
Dit prachtige dorp ligt slechts op 5 km. van Het Timmerholt.
.

Snelkoppelingen