Uniek plekje in Drenthe

Midden in het hart

Vakantiehuizen
Kamperen

Winkelen

Vlakbij de steden Assen, Emmen en Hoogeveen

Winkelsteden waar de Drentse gastvrijheid hoogtij viert! Deze drie winkelsteden liggen binnen 25 km. vanaf het park.

  • Assen: Gebouwen in de stijl van het kubisme en de Jugendstil stelen de show en het Drents Museum is natuurlijk prominent aanwezig. Verder is de binnenstad van Assen erg gezellig, je kunt er uitgebreid winkelen en een avond naar het theater.
  • Hoogeveen: In Hoogeveen is altijd wat te doen. Je vindt er theaters, bioscopen, gezellige cafés en restaurants en vele winkels. Het grootste waterkunstwerk van Nederland (de Cascade) ligt in dit winkelcentrum.
  • Emmen: Dat WILDLANDS Adventure Zoo Emmen de mooiste dierentuin van ons land is, is misschien bekend. Maar wist je dat je in Emmen ook uitstekend kunt shoppen? In het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Op vrijdag is er een gezellige markt.
  • Zelfs de prachtige stad Groningen is vanuit Midden-Drenthe prima te bezoeken. Op ongeveer 40 minuten rijden (50 km)

Museumdorp Orvelte

Terug in de tijd

Het museumdorp Orvelte is vrij toegankelijk, je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en winkelen. Orvelte biedt echter meer, hier beleeft u het verleden en gaat u terug in de tijd. Verrassing na verrassing valt u ten deel. Een zeer bijzondere dierentuin, waar u de dieren (als je het durft) ook mag aanraken en in de hand mag houden. het houten pad van Theodoor (een zeer bijzonder biggetje dat de wereld gaat verkennen) , diverse oude ambachten, oma's snoepwinkel, brocante en natuurlijk heerlijke terrassen die uitnodigen voor koffie, een drankje met lekkere streekproducten. 
Dit prachtige dorp ligt slechts op 5 km. van Het Timmerholt.