Ga direct naar:

deel deze pagina

Prachtige karpers

Vissen vanuit de tuin, uw eigen steiger of een speciaal ingerichte visplaats, het meer van Timmerholt biedt u volop unieke visstekken.Ook in 2017 werden weer geweldig mooie vissen gevangen, waaronder geregeld karpers boven de 30 pond. De grootste karper betrof een Schub van bijna 46 pond. 
De honderden Spiegel- en Schubkarpers die wij in 2011, 2012 en 2015 in drie fases hebben uitgezet om de populatie afwisselend te houden en zowel de beginnende als de gevorderde visser meer kans op succes te bieden, worden op dit moment gevangen met een gewicht varierend tussen de 12 en 26 pond.

Klik hier voor het zien van de honderden vissen die gasten op onze Visvrienden van Timmerholt facebookpagina plaatsten

Eigen, zeer visrijk, meer

Beleef op Timmerholt uw visvakantie met vele mogelijkheden van een eigen visstek direct in uw "eigen tuin" aan het viswater.
Om ook voor de toekomst een gezond visbestand te garanderen is er voor de langere termijn een totale monitoring van ons meer geweest.
In samenwerking met de visfederatie Groningen/Drenthe is er gevist, gewogen, gemeten en geteld en naar aanleiding van aantallen en soorten is er door een ecoloog een plan van aanpak afgegeven om een optimale populatie te creeren, zodat we ook in de komende jaren optimale vangsten en optimale gezondheid en groei van de vissen kunnen waarborgen.

Zondag 15 november 2015 is de laatste uitzetting geweest van 130 kg. Karpers / ongeveer 85 exemplaren (1/2 schub-, 1/2 spiegel) geweest.
Als klap op de vuurpijl zijn er tevens 20 grote Graskarpers en ruim 200 Zeelten uitgezet.

De planning is dat er begin 2018 opnieuw een grote visuitzetting zal zijn. Een bestelling is nooit één op één uit te voeren en afhankelijk van hetgeen de leverancier treft bij het leegvissen van zijn Franse vis kweekmeer, Timmerholt heeft aangegeven graag een variatie van totaal 250 karpers uit te zetten (gewicht rond de 2 kilo per stuk), zodat we voor de eerstkomende twee jaar weer een aanwezige vispopulatie kunnen garanderen waar zowel de beginnende als gevorderde karpervisser voldoende uitdaging vindt.

Download hier het visreglement.

Foto's vissen

Snelkoppelingen